Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Tomātu asā zupa ar olu 1

Sastāvdaļas
  • 2 bundž. tomāti savā sulā (katra pa 800g)
  • 8 olas
  • 4 bekona šķēles
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1-2 ēd.k. sasmalcinātu čili piparu
  • 50g ciets siers
  • sāls, pipari pēc garšas
Asu ēdienu cienītāji noteikti novērtēs šādi pagatavotu zupu. Tie, kam ne visai iet pie dūšas asie ēdieni, var čili piparus nelikt, bet šī zupa ir jāpagatavo obligāti! Tā ir tā vērta!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā ar biezu apakšu apcep bekona šķēles, apm. 4-5 min. kamēr tās kļūst brūnas. Pārliek uz papīra dvielīša, lai notecinātu liekos taukus. Tajā pašā katlā apcep sakapātu ķiploku un čili piparus. Pievieno tomātus ar visu sulu un sautē uz vidēji lielas uguns 20-30 min. Tomātus ar karoti saspaida, lai gabaliņi būtu mazāki. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
2
Uzvāra olas ar mīkstu dzeltenumu.
3
Šķīvī liek 2 olas, pārlej ar tomātu zupu, pa virsu sarīvē sieru un dekorē ar bekona šķēlītēm.

Pievienot komentāru

Zupas