Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pikanti skābā garneļu zupa

Sastāvdaļas
  • 1,2 l vistas buljona
  • 4 nelieli sīpoli, smalki sakapāti
  • 2 ēdk. sakapātu koriandra zaļumu
  • 1 zaļā čili pipara pāksts, smalki sakapāta
  • 3 citronzāles stiebri
  • 1 ēdk. Austrumu zivju mērces (nopērkama lielveikalos)
  • 3 cm gara citrona miziņa
  • 2 ēdk. citrona vai laima sulas
  • 500 g saldētu nolobītu garneļu
Ļoti vienkārši pagatavojama zupa! Ideāli tiem, kas vēlas sākt iepazīt interesanto Āzijas zupu pasauli, jo, pateicoties garšvielu buķetei, zupai raksturīgs savdabīgs aromāts.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā ielej buljonu, pievieno sakapātos sīpolus, koriandru, čili piparus, zivju mērci, citrona miziņu un sulu. Citronzāli sagriez 2 cm gabaliņos un ieber buljonā. Uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt 20-25 minūtes, lai garšas labi sajaucas. Gatavo buljonu izkās caur sietiņu.
2
Garšvielu buljonu lej atpakaļ katlā, ieber saldētās garneles un 2-3 minūtes karsē. Lej šķīvjos un pārkaisi ar sakapātu koriandru.

Pievienot komentāru

Zupas