foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 9. janvārī, 14:00

Pikanti skābā garneļu zupa

Ļoti vienkārši pagatavojama zupa! Ideāli tiem, kas vēlas sākt iepazīt interesanto Āzijas zupu pasauli, jo, pateicoties garšvielu buķetei, zupai raksturīgs savdabīgs aromāts.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Katlā ielej buljonu, pievieno sakapātos sīpolus, koriandru, čili piparus, zivju mērci, citrona miziņu un sulu. Citronzāli sagriez 2 cm gabaliņos un ieber buljonā. Uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt 20-25 minūtes, lai garšas labi sajaucas. Gatavo buljonu izkās caur sietiņu.

2

Garšvielu buljonu lej atpakaļ katlā, ieber saldētās garneles un 2-3 minūtes karsē. Lej šķīvjos un pārkaisi ar sakapātu koriandru.