Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Harčo

Sastāvdaļas
  • Buljonam:
  • aptuveni 2 kg jēra muguras, sadalītas nelielos gabalos
  • 1 pudele sausā sarkanvīna
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 ķiploks
  • 2 seleriju kāti
  • sāls, pipari pēc garšas
  • Zupa:
  • 2 sīpoli
  • 4 burkāni
  • 1 l tomātu savā sulā
  • 1ēdk. kumīna, sasmalcināta
  • 1 galviņa ķiploka
  • 1 asā pipara pāksts (ja nevēlies tik asu, izņem sēklas!)
  • buntīte svaigas kinzas (koriandra)
  • pāris zariņu rozmarīna
  • sāls, pipari pēc garšas
Harčo ir gruzīnu virtuves klasika, kas garšo arī ziemeļniekiem. Lai pagatavotu gardu zupu, jārēķinās ar pusi dienas, taču rezultāts ir tā vērts!

Pagatavošana

1
Jēra kaulus un dārzeņus cepešpannā liec karstā cepeškrāsnī un pamatīgi apgrauzdē, teju līdz melnumam. Tad liec visu katlā, pievieno vīnu un uz mazas uguns ļauj virst, līdz puse vīna ir novārījusies. Pievieno ūdeni, turpini vārīt uz mazas uguns vēl 2 stundas.
2
No buljona izņem gaļu, notīri no kauliem, sagriez kumosos, apcep sezama eļļā (nedaudz – tikai aromātam). Turpat apcep zupai paredzētos nelielos gabalos sagrieztos sīpolus un burkānus.
3
Nokās buljonu, liec tajā apcepto gaļu un dārzeņus, kā arī tomātus, sasmalcinātu ķiploku, kuminu, aso piparu, rozmarīnu. Un uz nelielas uguns vāri… Ja vēlies spēcīgāku virumu, vari pievienot vīnetiķi. Harčo var pievienot arī rīsus – lai zupa būtu biezāk un vēl sātīgāka.

Pievienot komentāru

Zupas