Biešu zupa ar pastinaku un mārrutkiem
Sastāvdaļas
- 800 ml dārzeņu buljona
- 2 lielas bietes (vai 4 mazas)
- 2 pastinaki
- 1 kartupelis
- 1 sīpols
- 30 g sviesta
- 50 ml skābā krējuma
- 1-2 ēdk. mārrutki
- sauja maurloku pārkaisīšanai
Ja biešu zupas esam iecienījuši, tad pastinaks bieži vien tiek aizmirsts un reti tiek novērtēts. Zupa ir sātīga un patīkamu pikantumu sniedz mārrutki.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Dārzeņus nomizo un smalki sagriez.
2
Pannā izkausē sviestu, tajā apcep smalki sagrieztus sīpolus. Pievieno buljonu, kartupeļus un pastinakus. Kad masa sāk vārīties, pievieno arī bietes. Vāra, kamēr visi dārzeņi ir mīksti.
3
Noņem pannu no uguns un visu sablendē viendabīgā masā. Pievieno krējumu, mārrutkus.
4
Pasniedz siltu, pārkaisot ar maurlociņiem.