Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Biešu zupa ar pastinaku un mārrutkiem

Sastāvdaļas
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • 2 lielas bietes (vai 4 mazas)
  • 2 pastinaki
  • 1 kartupelis
  • 1 sīpols
  • 30 g sviesta
  • 50 ml skābā krējuma
  • 1-2 ēdk. mārrutki
  • sauja maurloku pārkaisīšanai
Ja biešu zupas esam iecienījuši, tad pastinaks bieži vien tiek aizmirsts un reti tiek novērtēts. Zupa ir sātīga un patīkamu pikantumu sniedz mārrutki.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Dārzeņus nomizo un smalki sagriez.
2
Pannā izkausē sviestu, tajā apcep smalki sagrieztus sīpolus. Pievieno buljonu, kartupeļus un pastinakus. Kad masa sāk vārīties, pievieno arī bietes. Vāra, kamēr visi dārzeņi ir mīksti.
3
Noņem pannu no uguns un visu sablendē viendabīgā masā. Pievieno krējumu, mārrutkus.
4
Pasniedz siltu, pārkaisot ar maurlociņiem.

Pievienot komentāru

Zupas