Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Šķelto zirņu zupa ar kūpinātām ribiņām

Sastāvdaļas
  • 1,5 glāzes šķelto zirņu
  • 4 kūpinātas ribiņas
  • 4 vidēji lieli kartupeļi
  • 2 vidēji lieli burkāni
  • 1 liels sīpols
  • eļļa
  • 3 l ūdens
Sātīgā dzelteno šķelto zirņu zupa ir ne vien tumīga, garda un viegli pagatavojama, bet arī vēsajā novembrī iederīga, turklāt piestāvēs pat svētku galdam, īpaši jau, lai sasildītos pēc salūta noskatīšanās.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Uz rupjās rīves sarīvē burkānus, smalki sakapā sīpolu, abus kopā eļļā apcep, lai ir zeltaini brūni.
2
Sagriez ribiņas un uzvāri ūdenī, pirmo ūdeni nolej un uzvāri nākamo.
3
Mazos kubiņos sagriez kartupeļus un liec uzvārītajā ūdenī, pievieno saceptos burkānus un sīpolus.
4
Zirņus noskalo tekošā ūdenī un pievieno zupai.
5
Pievieno sāli un piparus, citas garšvielas lietot nevajadzētu, lai saglabātos kūpinājuma un zirņu īstā garša.
6
Vāri, kamēr kartupeļi un zirņi ir gatavi, un zupa kļūst tumīga.

Pievienot komentāru

Zupas