foto: Shutterstock
Nieres notīri un 6–8 stundas mērcē aukstā ūdenī. Ūdeni vairākas reizes nomaini. Pēc tam liec katlā un uz lēnas uguns vāri 20–30 minūtes. Sagriez plānās šķēlītēs.
Rūpīgi noskalotas grūbas ieber katlā un aplej ar verdošu ūdeni. Briedini aptuveni 40 minūtes. Ūdeni 1–2 reizes nomaini.
Kartupeļus, burkānus, sīpolus, seleriju un pētersīli nomizo. Zaļumus sakapā. Kartupeļus un burkānus sagriez gabaliņos, gurķus – salmiņos. Sīpolus sakapā, seleriju un pētersīli sagriez šķēlītēs.
Lielā katlā liec sagrieztās nieres, lauru lapas un piparus, pielej aptuveni 2 l ūdens un vāri kādas 15 minūtes. Pievieno burkānus, selerijas un pētersīļus. Pieber grūbas un uz mērenas uguns vāri vēl 15 minūtes.
Tad pievieno kartupeļus un sīpolus. Vāri, līdz kartupeļi mīksti.
Pievieno gurķus un sālījumu. Iemaisi seleriju un pētersīļu zaļumus. Vāri vēl 5–10 minūtes. Pieber sāli, ja vajag, un dilles.