foto: Shutterstock
Zupas
2021. gada 5. oktobrī, 12:00

Gaļas rasoļņiks ar nierēm

Ja zupa pārāk bieza, pielej vēl ūdeni un attiecīgi – gurķu sālījumu. Mūsdienu variantā ūdeni var aizstāt ar buljonu un izvārītās seleriju un pētersīļu šķēles izberzt caur sietiņu.

Pagatavošana

90 min5 porcijas
1

Nieres notīri un 6–8 stundas mērcē aukstā ūdenī. Ūdeni vairākas reizes nomaini. Pēc tam liec katlā un uz lēnas uguns vāri 20–30 minūtes. Sagriez plānās šķēlītēs.

2

Rūpīgi noskalotas grūbas ieber katlā un aplej ar verdošu ūdeni. Briedini aptuveni 40 minūtes. Ūdeni 1–2 reizes nomaini.

3

Kartupeļus, burkānus, sīpolus, seleriju un pētersīli nomizo. Zaļumus sakapā. Kartupeļus un burkānus sagriez gabaliņos, gurķus – salmiņos. Sīpolus sakapā, seleriju un pētersīli sagriez šķēlītēs.

4

Lielā katlā liec sagrieztās nieres, lauru lapas un piparus, pielej aptuveni 2 l ūdens un vāri kādas 15 minūtes. Pievieno burkānus, selerijas un pētersīļus. Pieber grūbas un uz mērenas uguns vāri vēl 15 minūtes.

5

Tad pievieno kartupeļus un sīpolus. Vāri, līdz kartupeļi mīksti.

6

Pievieno gurķus un sālījumu. Iemaisi seleriju un pētersīļu zaļumus. Vāri vēl 5–10 minūtes. Pieber sāli, ja vajag, un dilles.