Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gaļas rasoļņiks ar nierēm

Sastāvdaļas
  • 1 kg liellopa vai teļa nieru
  • 500 ml gurķu sālījuma
  • 6–8 ēdk. grūbu
  • 8 vidēji kartupeļi
  • 4–6 sālīti gurķi
  • 3–4 burkāni
  • 3–4 sīpoli
  • 1 liela selerijas sakne ar zaļumiem
  • 1 liela pētersīļa sakne ar zaļumiem
  • lauru lapas
  • melno un smaržīgo piparu graudiņi
  • sakapātas dilles
  • sāls
Ja zupa pārāk bieza, pielej vēl ūdeni un attiecīgi – gurķu sālījumu. Mūsdienu variantā ūdeni var aizstāt ar buljonu un izvārītās seleriju un pētersīļu šķēles izberzt caur sietiņu.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Nieres notīri un 6–8 stundas mērcē aukstā ūdenī. Ūdeni vairākas reizes nomaini. Pēc tam liec katlā un uz lēnas uguns vāri 20–30 minūtes. Sagriez plānās šķēlītēs.
2
Rūpīgi noskalotas grūbas ieber katlā un aplej ar verdošu ūdeni. Briedini aptuveni 40 minūtes. Ūdeni 1–2 reizes nomaini.
3
Kartupeļus, burkānus, sīpolus, seleriju un pētersīli nomizo. Zaļumus sakapā. Kartupeļus un burkānus sagriez gabaliņos, gurķus – salmiņos. Sīpolus sakapā, seleriju un pētersīli sagriez šķēlītēs.
4
Lielā katlā liec sagrieztās nieres, lauru lapas un piparus, pielej aptuveni 2 l ūdens un vāri kādas 15 minūtes. Pievieno burkānus, selerijas un pētersīļus. Pieber grūbas un uz mērenas uguns vāri vēl 15 minūtes.
5
Tad pievieno kartupeļus un sīpolus. Vāri, līdz kartupeļi mīksti.
6
Pievieno gurķus un sālījumu. Iemaisi seleriju un pētersīļu zaļumus. Vāri vēl 5–10 minūtes. Pieber sāli, ja vajag, un dilles.

Pievienot komentāru

Zupas