foto: Shutterstock
Zupas
2021. gada 23. novembrī, 14:00

Kartupeļu un šķelto zirņu zupa ar lasi

Zupa garšos labāk, ja izvēlēsies asākus mārrutkus. Laša vietā der gan kūpināta forele, gan arī menca un skumbrija. Ja nu zivs nekādi negaršo, to var aizstāt ar vītinātu šķiņķi vai kraukšķīgām bekona šķēlēm.

Pagatavošana

1

Zirņus aplej ar verdošu ūdeni, lai briest.

2

Tikmēr nomizo kartupeļus, burkānus, seleriju un sīpolus. Kartupeļus sagriez mazos gabaliņos, seleriju un burkānus – vēl mazākos, bet sīpolus sakapā. Lasi saplucini strēmelītēs.

3

Katlā sakarsē eļļu, apcep sīpolus un pieber zirņus. Pielej 1 l ūdens vai buljona, pievieno majorāna un pētersīļu zariņus. Vāri aptuveni pusstundu.

4

Pievieno burkānus, selerijas un kartupeļus, sāli un piparus un turpini vārīt vēl aptuveni 20 minūtes. Pielej vēl tik daudz ūdens, cik biezu vai šķidru zupu vēlies.

5

Krējumu viegli saputo un iemaisi mārrutkus.

6

Zupu pasniedz ar mārrutku krējumu un laša strēmelītēm.