Sparģeļu krēmzupa ar kraukšķīgo pikšu
Sastāvdaļas
- 450 g pikša
- 4 šķēles kūpināts bekons
- 200 g sparģeļi
- 20 g svaiga kinza
- 50 ml zivju buljons
- 70 g sviests
- 1 ēd.k. olīveļļa
- augu eļļa fritēšanai
- sāls un svaigi malti pipari
Lieliska krēmzupa papildināta ar kraukšķigiem baltās zivs gabaliņiem
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sparģeļus nomazgā, sagriež un apcep katlā,
pievieno rieksta lieluma sviesta gabaliņu.
Pievienot zivju buljonu, piebērt sāli un
piparus. Uz mazas uguns vārīt ~ 15 minūtes.
2
Pikšas fileju sagriezt apmēram 3 cm platos
gabaliņos un ietīt bekonā, nosiet ar diegu.
Uzkarsē eļļu fritēšanai. Kinzas lapiņas pāris
sekundes apcept sviestā. Tad tās novieto uz
salvetēm, lai notek sviests. Sparģeļu buljonam
pievieno atlikušo sviestu, sablenderē un uz
lielas uguns ļaut lai uzvārās.
3
Uz pannas nelielā
uzkarsētajā olīveļļas daudzumā apcep bekonā
ietīto pikšas fileju ~ 3 minūtes no katras
puses. Noņemt diegu.
4
Apceptos pikšas gabalus
ieliek zupas šķīvī un pārlej ar krēmzupu. Pa virsu pārber ar apceptajām kinzas lapiņām.