foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 24. janvārī, 14:00

Miso zupa

Miso zupa ir japāņu tradicionālais ēdiens, kuram raksturīgo garšu rada zivju novārījums (dashi) un fermentēta sojas pupiņu pasta (miso), kā arī jūras aļģes (wakame).

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Sēnēm nogriez kātiņus un sasmalcini. Cepurītes sagriez plānās šķēlītēs.

2

Papriku sagriez tievos salmiņos, zirņu pākstis – ieslīpos gabalos. Tofu sagriez vai sadrupini gabaliņos. Sīpoliņus ar visiem lokiem sagriez ieslīpos gredzenos.

3

Uzvāri ūdeni, ieliec sēnes un vāri aptuveni 2 minūtes. Pievieno papriku un zirņu pākstis un vāri vēl 2 minūtes. Iemaisi aļģu pulveri un tofu, kā arī sīpoliņus. Katlu noņem no uguns.

4

Bļodiņā iesmel pāris ēdamkarošu zupas, iemaisi miso pastu un tad iejauc pārējā zupā.