Miso zupa 2
Sastāvdaļas
- 800 ml ūdens
- 150 g šitaki sēņu
- 100 g plānu cukurzirņu pākšu
- 100 g tofu
- 4 nelieli pavasara sīpoliņi
- 1 maza sarkanās paprikas pāksts
- 1 ēdk. šķīstošā aļģu (wakame) pulvera
- 5 ēdk. sarkanās miso pastas
Miso zupa ir japāņu tradicionālais ēdiens, kuram raksturīgo garšu rada zivju novārījums (dashi) un fermentēta sojas pupiņu pasta (miso), kā arī jūras aļģes (wakame).
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sēnēm nogriez kātiņus un sasmalcini. Cepurītes sagriez plānās šķēlītēs.
2
Papriku sagriez tievos salmiņos, zirņu pākstis – ieslīpos gabalos. Tofu sagriez vai sadrupini gabaliņos. Sīpoliņus ar visiem lokiem sagriez ieslīpos gredzenos.
3
Uzvāri ūdeni, ieliec sēnes un vāri aptuveni 2 minūtes. Pievieno papriku un zirņu pākstis un vāri vēl 2 minūtes. Iemaisi aļģu pulveri un tofu, kā arī sīpoliņus. Katlu noņem no uguns.
4
Bļodiņā iesmel pāris ēdamkarošu zupas, iemaisi miso pastu un tad iejauc pārējā zupā.
2 komentāri