Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Lēcu zupa

Sastāvdaļas
  • 350 g lēcu
  • 1,5 l karsta buljona
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 1 ķiploka daiviņa
  • ½ tējk. karija, ingvera, koriandra (malta) no katra
  • 6 plānas šķēles bekona
  • sāls, pipari – pēc garšas
Rosinām pagatavot nedaudz austrumniecisku biezu un tumīgu lēcu zupu. Protams, to vari arī neblenderēt, jo garša mainīsies tikai niansēs.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Noskalo lēcas un ļauj, lai tās sietā notekas. Notīri un sagriez salmiņos sīpolu un burkānus, caur spiedi izspied ķiploku. Lielā kastrolī uzkarsē nedaudz eļļas un tajā apcep sīpolus, pievieno garšvielas, ķiploku un visbeidzot burkānus. Samaisi, pievieno lēcas un buljonu.
2
Uzvāri un ļauj, lai zem vāka uz nelielas uguns tas virst vēl 15 minūtes. Uz sakarsētas pannas sacep bekonu līdz kraukšķīgumam.
3
Nelielā bļodiņā atliec nedaudz lēcu un burkānu, pārējo sablenderē. Ja vēlies, vari pievienot krējumu. Lej šķīvjos, katrā liekot pa karotei veselo lēcu un burkānu, rotā ar bekona šķēli un svaigu kinzas (koriandra) zariņu.

Pievienot komentāru

Zupas