piektdiena, 26. aprīlis
Shutterstock

Gurķu zupa ar garnelēm un dillēm

Sastāvdaļas
  • 2 salātu gurķi
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 400 ml buljona
  • 150 ml saldā krējuma
  • 200 g izlobītu garneļu
  • 60 g sviesta
  • 2 tējk. miltu
  • 1 tējk. sinepju pulvera
  • dilles
  • svaigi malti baltie pipari
  • sāls
Gurķi nav tikai salātu un sviestmaižu papildinātāji, tie spēj daudz vairāk un lieliski garšo arī siltajos ēdienos! Šai receptei labāk izmantot prāvākus salātu gurķus, kam var iztīrīt sēklas un izmantot stingro mīkstumu, – tad ēdiens nebūs ūdeņains.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā. Gurķus nomizo, iztīri lielās sēklas un mīkstumu sagriez aptuveni 2 cm lielos gabaliņos. Dilles sakapā.
2
Katlā izkausē 50 g sviesta, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūtes pasautē. Iemaisi miltus. Kad tie kļūst zeltaini, pielej buljonu.
3
Ieber gurķus un uz lēnas uguns vāri aptuveni 15 minūtes. Sablendē. Iemaisi krējumu, kā arī sāli, piparus un sinepju pulveri. Atstāj, lai 5 minūtes ievelkas.
4
Tikmēr sakarsē atlikušo sviestu, ieber garneles un strauji (aptuveni 1 minūti) apcep.
5
Lej zupu šķīvjos, pārkaisi ar dillēm un ieber nedaudz garneļu.

Pievienot komentāru

Zupas