Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gardā frikadeļu zupa 7

Sastāvdaļas
  • 5 lieli kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 0,5 kg maltās gaļas
  • garšvielas / ķiploks
  • nedaudz smalko makaronu (nūdelītes)
  • zaļumi
  • skābs krējums pasniegšanai
Kurš latvietis gan nav ēdis frikadeļu zupu? Šo vienkāršo un parasto zupu varam padarīt pavisam neparastu, liekot lietā fantāziju. Izmēģini!

Pagatavošana

1
Katlā ielej apmēram 4l ūdens, liek vārīties. Nomizo kartupeļus un burkānus. Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Kad ūdens uzvārījies, tajā liek kartupeļus, burkānus un garšvielas.
2
Pa to laiku gatavo frikadeļu masu. Maltajai gaļai pievieno ķiploku, sāli, piparus un nedaudz aukstu ūdeni. Masu samaisa.
3
Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies, pievieno smalkos makaroniņus.
4
Veido nelielas frikadelītes, tās pievieno zupai. Zupu pasniedz ar zaļumiem un skābu krējumu.

Skatīt visus komentārus

Zupas