Gardā frikadeļu zupa 7
Sastāvdaļas
- 5 lieli kartupeļi
- 2 burkāni
- 0,5 kg maltās gaļas
- garšvielas / ķiploks
- nedaudz smalko makaronu (nūdelītes)
- zaļumi
- skābs krējums pasniegšanai
Kurš latvietis gan nav ēdis frikadeļu zupu? Šo vienkāršo un parasto zupu varam padarīt pavisam neparastu, liekot lietā fantāziju. Izmēģini!
Pagatavošana
1
Katlā ielej apmēram 4l ūdens, liek vārīties. Nomizo kartupeļus un burkānus. Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Kad ūdens uzvārījies, tajā liek kartupeļus, burkānus un garšvielas.
2
Pa to laiku gatavo frikadeļu masu. Maltajai gaļai pievieno ķiploku, sāli, piparus un nedaudz aukstu ūdeni. Masu samaisa.
3
Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies, pievieno smalkos makaroniņus.
4
Veido nelielas frikadelītes, tās pievieno zupai. Zupu pasniedz ar zaļumiem un skābu krējumu.
7 komentāri