Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kāpostu ziemas zupa podiņā 2

Sastāvdaļas
  • 850g skābēti kāposti ar burkāniem
  • 350g vārītas rīvētas bietes
  • 1 sīpols
  • 60g sviests
  • 200g cietais siers
  • bagete
  • 2l dārzeņu vai vistas buljons
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. cukurs
  • timiāns
  • sāls, pipari
Ziemas mēneši nav īpaši bagāti ar dārzeņu ražu, tāpēc vitamīni jāuzņem no tā, kas ir - skābēti kāposti kā reiz šim mērķim lieliski noder. Skābētie kāposti ziemā ir vislabākais C vitamīna avots. Tie satur arī B grupas vitamīnus un minerālvielas – nātriju, kāliju, kalciju, magniju, fosforu un dzelzi. Bet šķiedrvielas kāpostu sastāvā veicina gremošanas trakta darbību un izvada lieko holesterīnu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu sagriež mazos kubiņos. No kāpostiem nospiež sulu. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep sīpolus. Pievieno kāpostus un cep 7-10 min. Tad kāpostus sabīda malā un brīvajā vietā uzkarsē cukuru, līdz tas izkūst un karamelizējās. Kāpostus samaisa ar cukuru, pievieno timiāna lapiņas, buljonu un sautē apm. 1 stundu. Tad pievieno bietes, uzvāra, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Bageti sagriež šķēlēs. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sagatavo porcijas podiņus un katrā podiņā izspiež pa vienai ķiploka daiviņai.
3
Zupu pārlej porcijas podiņos. Pa virsu liek 1-2 bagetes šķēles, bagātīgi pārkaisa ar sieru un liek karsēties cepeškrāsnī uz 15 min. No atlikušās maizes un siera gatavo siermaizītes, kuras cep cepeškrāsnī, līdz siers ir izkusis.
4
Zupu pasniedz porcijas podiņos, klāt pasniedz ceptas siermaizītes.

Skatīt visus komentārus

Zupas