foto: Shutterstock
Zupas
2020. gada 13. martā, 10:25

Čili biezzupa latviešu gaumē

Receptes aizsākumi meklējami tālajā Meksikā. Taču mēs pupiņas nomainījām pret zirņiem un veicām vēl šādus tādus uzlabojumus... Nu šī recepte atbilst mūsu, ziemeļnieku, temperamentam.

Pagatavošana

30 min3 porcijas
1

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu sīpolu, ķiploka daiviņas un gaļu.

2

Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, papriku, čili piparus, oregano un sautē 5 min.

3

Pievieno buljonu, pelēkos zirņus, apsedz ar vāku un vāra uz mazas uguns apm. 15 min.

4

Zupu pasniedz ar krējumu, sakapātiem zaļumiem un načos čipsiem.