Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Alus sēņu zupa ar lauru lapām

Sastāvdaļas
  • 1l vistas vai dārzeņu buljons
  • 400ml gaišais "Latgales alus"
  • 400g sēnes (var būt šampinjoni)
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 olas
  • 5 ēd.k. skābais krējums
  • 3 ēd.k. sviests
  • dilles
  • 1-2 lauru lapas
  • ciets siers vai bekons pasniegšanai
  • sāls, pipari pēc garšas
Kādreiz bija modē pievienot lauru lapas klāt “pirmajam” ēdienam. Lauru lapas bija vecas un pārkaltušas, tāpēc arī garša nereti bija ne tā labākā... Tagad šī mode ir vēsturē un mēs varam paskatīties uz šo garšvielu savādāk, ar “svaigu aci”.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sēnes notīra no smiltīm un gružiem un sagriež. Sīpolu sagriež gredzenos, ķiplokus smalki sakapā.
2
Katliņa ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus. Cep līdz tie kļūst caurspīdīgi, apm. 10 min. Pievieno ķiplokus, sēnes un cep vēl min 10. Pievieno istabas temperatūras alu un buljonu, lauru lapas un vāra vēl 20 min uz mērenas uguns. Pēc 10 min. lauru lapas izņem. Gatavu zupu noņem no uguns un mazliet atdzesē.
3
Dilles smalki sakapā. Bļodā iesit olas, uzputo un pakāpeniski pievieno krējumu, sāli, piparus un dilles. Uzmanīgi pielej vienu kausu buljona no katliņa un vēlreiz visu uzputo. Zupu sablendē, pakāpeniski pievienojot olu maisījumu.
4
Pasniedz ar rīvētu sieru vai apceptu bekonu.

Pievienot komentāru

Zupas