Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātu zupa ar siera pankūkām

Sastāvdaļas
  • 200g siers "Siera gabaliņš" ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem
  • 400g konservēti tomāti
  • 200g tomātu pasta
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1l dārzeņu vai vistas buljons
  • baziliks
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
  • Pankūkām:
  • 400ml piens
  • 150g milti
  • 1 ola
  • baziliks
  • eļļa cepšanai
  • sāls, cukurs
Vienkārši pagatavojama tomātu zupa, iederēsies ne tikai uz ikdienas, bet arī svētku galda. Nogaršojiet un pārliecinaties!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu un ķiplokus notīrīt un smalki sakapāt. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst zeltaini. Pievienot sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, tomātu pastu un buljonu un vārīt zem vāka 15 min. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Ja tomāti nav izjukuši, tad sasmalciniet tos ar blenderi un vēlreiz uzkarsējiet!
2
Gatavojam siera pankūkas. Miltus sajaukt ar pienu un olu, pievienot pa šķipsniņai sāli un cukuru. Izcept pankūkas.
Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves un vēl karstas pankūkas pārkaisīt ar sieru, ielikt pa kādai bazilika lapiņai un sarullēt. Kad pankūkas atdziest sagriezt tās kumosa gabaliņos.
3
Tomātu zupu pasniedz karstu ar pankūkām, dekorējot ar rīvētu sieru un bazilika lapiņām.

Pievienot komentāru

Zupas