OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2015. gada 26. janvārī, 20:26

Atrā vistas zupa ar pupiņām

Pākšaugos (tai skaitā pupiņās) ir mazs tauku daudzums un tiem ir zems glikēmiskais indekss. Uztura speciālisti apgalvo, ka nedēļā būtu jāapēd vismaz 400 g (svars pirms pagatavošanas) pākšaugu, tāpēc piedāvājam vēl vienu vienkārši pagatavojamu recepti ar pupiņām.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Selerijas kātus un burkānus sagriezt mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept dārzeņus. Pievienot tomātiņus un cept vēl 2-3 min. Pieliet buljonu, pievienot pupiņas, rozmarīnu un vārīt 15 min.

2

Pašās beigās pievienot gabaliņos sadalītu vistu, uzvārīt un uguni izslēgt. Izņemt rozmarīnu, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

3

Pasniedz siltu porcijas bļodiņās, pārkaisot ar rīvētu Parmezānu.