OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2015. gada 21. janvārī, 18:58

Kartupeļu čauders ar bekonu un kukurūzu

Čauders (chowder) nav ne galda spēle, ne bumbas piespēles veids kādā sporta spēlē. Čauders ir bieza zupa no ēdamgliemenēm, zivīm, piena vai dārzeņiem. Šodien piedāvājam vēl vienu čaudera pagatavošanas recepti.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sagrieztus salmiņos kartupeļus, pieliet buljonu un vārīt līdz kartupeļi gatavi.

2

Bekonu sagriezt kubiņos un apcept sausā pannā.

3

MIltus iejaukt aukstā pienā, pārliet katlā un uzvārīt. Pašās beigās pievienot kukurūzu un bekonu, čili piparus, uzvārīt un izslēgt uguni.

4

Pasniedzot pārkaisīt ar sakpātiem zaļumiem.