soup
soup
Zupas
2014. gada 30. jūlijā, 20:39

Zaļo zirnīšu un piparmētru krēmzupa

Zirņi ir olbaltumvielām visbagātākie dārzeņi. To sastāvā ir ļoti svarīgas un noderīgas aminoskābes. Zirņu sastāvā ir vitamīni PP, B1, B2, C, kā arī provitamīns A. Zaļo zirnīšu sastāvā ir kālijs, fosfors un dzelzs, magnijs, kalcijs un nātrijs. Piedāvājam vēl vienu recepti, kuras pagatavošanā izmanosim zaļos zirnīšus.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sāli un cep, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno buljonu un uzvāra. Pievieno zaļos zirnīšus un piparmētru lapiņas un vāra 5-6 min.

2

Zupu mazliet atdzesēt un sablendēt.

3

Zupu pasniedz siltu vai atdzesētu.