OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2014. gada 25. jūnijā, 19:47

Harčo ar jēra gaļu

Jēra gaļa satur olbaltumvielas, B3 un B12 vitamīnus un minerālvielas - dzelzi, cinku. Turklāt jēra gaļai ir īpaša, tikai jēra gaļai raksturīga garša un aromāts.

Pagatavošana

120 min6 porcijas
1

Gaļu notīrīt no plēvēm un sagriezt mazākos gabalos.
Sīpolu notīrīt un sagriezt plānās ripiņās.Smalki sakapāt kinzu kopā ar kātiem. Burkānus sagriezt strēmelītēs.

2

Koriandra sēklas, smaržīgo piparu graudus, asos čili piparus un sāli saberzt piestā pēc iespējas smalkāk.

3

Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā gaļu, apm. 10 min. Pievienot sīpolus, burkānus, etiķi, saberztas garšvielas un maisot cept vēl 2-3 min.

4

Tomātus noblanšēt, novilkt ādu un sagriezt mazos kubiņos, saglababājot sulu. Katlā pievienot tomātus ar sulu, pusi no sakapātas kinzas, cept vēl 5 min. Pievienot 2l vāroša ūdens un turpināt vārīt apm. 1 st. uz lēnas uguns, apsedzot ar vāku.

5

Rīsus kārtīgi izskalot un pievienot zupai. Vārīt līdz rīsi ir gatavi, uguni izslēgt. Pievienot atlikušos zaļumus, sasmalcinātus ķiplokus, pēc garšas sāli, apsegt ar vāku un ļaut ievilkties 10 min.