Vistas stilbiņus noskalot, ielikt katlā, pieliet ūdeni un uzvārīt. Tikko sāk vārīties noņemt putas, samazināt uguni un turpināt vārīt apm. 1 st. Burkānus notīrīt un sagriezt palielos gabalos. Burkānus pievienot buljonam un pēc garšas pievienot sāli. Turpināt vārīt vēl apm. 30 min. Pievienot sagrieztu kubiņos selerijas sakni un rīsus vai makaronus.
Kad viss gatavs, stilbiņus izņemt no zupas, mazliet atdzesēt un atdalīt gaļu no kauliem. Gaļu atgriezt zupā.
Pasniedz pārkaisot ar smalki sakapātiem lokiem.
Šoreiz recepti izvēlējāmies pēc tām sastāvdaļām, kuras atradās virtuves plauktos. Un vēl ieintreģēja bloga autores rakstītais, ka burkāni šādi savādāk garšo.
Receptē veiktās izmaiņas -
Zupu vārījām daudzfunkcionālajā katlā (multivārāmais katls) režīmā "Sautēšana". Taimers uz 2 stundām, viss pievienots atbilstoši receptei. Rīsus aizstājām ar makaroniem.