OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2013. gada 20. oktobrī, 19:28

Vistas zupa ar pākšu pupiņām

Uztura speciālisti apgalvo, ka vistas gaļa ir piemērota diētai, jo tā satur līdz pat 10 reizēm mazāk tauku nekā citas gaļas. Turklāt, vistas gaļa satur līdz 25% vairāk olbaltumvielu. Nu tad pievienosim lieliskajai zupai arī vistiņu!

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

No vistas izvārīt buljonu. Gaļu izņemt, atdzesēt un atbrīvot no kauliem. Sadalīt mazākos gabalos.

2

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot burkānus un cept vēl minūtes 5. Pievienot timiānu, sasmalcinātus tomātus un sautēt vēl apm. 5-7 min. Tomātu masu pārlikt katlā pie buljona. Pievienot arī sagreiztus kartupeļus. Vārīt 15-20 min, kamēr kartupeļi mīksti. Zupai pievienot zaļās pākšu pupiņas un vistas gaļu, vārīt 5 min. Uguni izslēgt, apsegt ar vāku un ļaut ievilkties 15 min.

3

Pasniedz ar rīvētu Parmezānu.