OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2013. gada 9. oktobrī, 18:25

Baltā vistas čili zupa

Par pirmajiem eiropiešiem, kuri iepazinās ar kajēnas pipariem, kļuva Kolumba ekspedīcijas uz rietumu Indiju dalībnieki. Ekspedīcijas ārsts, Čanka, izdarīja atzīmes par iezemiešu uzturu un garšvielu, kuru vietējo iedzīvotāju valodā sauca par „ahi”. Savu mūsdienu nosaukumu pipari ieguva no ostas pilsētas Kajēna. Un šobrīd šie pipari lepni iekārtojušies arī šīs zupas sastāvā.

Pagatavošana

2 porcijas
1

Vistas fileju sagriež strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno vistas fileju un cept vēl 4-5 min. Pārliek zupas katlā.
Gaļu pārlej ar vistas buljonu, pievieno Kajēnas piparus, kumīnu, paprikas pulveri, oregano, koriandru un uzvāra. Uguni samazinā un vāra vēl apm. 20 min.

2

Pievieno sieru un maisa, līdz siers izkūst. Pievieno kukurūzu, pupiņas un vāra vēl apm. 5-7min.
Pasniedz siltu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.