Ātrā pupiņu zupa
Sastāvdaļas
- 400g konservētas baltās pupiņas
- 500ml dārzeņu buljons
- 1 puravs (baltā daļā)
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 tējk. oregano
- 1 tējk citrona sula
- 2 ēd.k. rīvēts Parmezāns
- sāls, pipari
No uzturā lietojamiem pākšaugiem vērtīgākie ir zirņi, lauku pupas, pupiņas. Pākšaugi satur daudz olbaltumvielu kuras ir nepieciešamas mūsu organismam. Tāpec piedāvājam vēl vienu recepti kurā izmantotas pupiņas.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā sagrieztu puravu un smalki sakapātus ķiplokus, pievienot oregano. Cept 3-4 min., līdz puravs kļūst mīksts. Pieliet buljonu un pievienot pupiņas ar visu sulu, apmaisīt un vārīt 4-5 min. Pievienot citrona sulu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Pasniedz pārkaisot ar Parmezānu.