Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarators ar burkāniem

Sastāvdaļas
  • 300g turku/grieķu jogurts
  • 150g minerālūdens
  • 100g burkāni
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • dilles
  • valrieksti (pēc vēlmes)
  • sāls, pipari
Uz bulgāru virtuvi lielu iespaidu atstāja Centrālāzijas un Vidusjūras kulināro tradīciju maisījums. Bulgāru ēdienos ir daudz asu piedevu un dārzeņu. Tarators - bulgāru virtuvi raksturojoša zupa, kas tradicionāli tiek gatavota izmantojot dārzeņus, pievienojot zupai jogurtu, ķiplokus, zaļumus un riekstus.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Burkānus sarīvēt, pārkaisīt ar sāli, pievienot smalki sakapātu ķiploku un dilles. Rīvētos brkānus ar rokām saspaidīt un atstāt uz 15 min., lai tie izdala sulu. Pievienot ūdeni un jogurtu, samaisīt. Līdz pasniegšanai zupu novietot ledusskapī.
2
Pasniedzot pievienot sasmalcinātus riekstus
(pēc vēlmes).

Pievienot komentāru

Zupas