OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2013. gada 25. jūnijā, 20:59

Tarators ar burkāniem

Uz bulgāru virtuvi lielu iespaidu atstāja Centrālāzijas un Vidusjūras kulināro tradīciju maisījums. Bulgāru ēdienos ir daudz asu piedevu un dārzeņu. Tarators - bulgāru virtuvi raksturojoša zupa, kas tradicionāli tiek gatavota izmantojot dārzeņus, pievienojot zupai jogurtu, ķiplokus, zaļumus un riekstus.

Pagatavošana

20 min2 porcijas
1

Burkānus sarīvēt, pārkaisīt ar sāli, pievienot smalki sakapātu ķiploku un dilles. Rīvētos brkānus ar rokām saspaidīt un atstāt uz 15 min., lai tie izdala sulu. Pievienot ūdeni un jogurtu, samaisīt. Līdz pasniegšanai zupu novietot ledusskapī.

2

Pasniedzot pievienot sasmalcinātus riekstus
(pēc vēlmes).