OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2013. gada 3. aprīlī, 21:12

Asā nūdeļu zupa ar garnelēm

Senākās rakstiskās liecības par nūdelēm atrodamas Austrumu Haņu dinastijas (Hàn cháo,206.g.pmē.-220.g) laika grāmatā, kur tās minētas kā galma ēdiens. Līdz ar to vairums vēsturnieku ir parliecienāti, ka nūdeļu dzimtene ir Ķīna. Lai kā arī būtu, gatavojot austrumu ēdienus nūdeles ir neiztrūkstoša sastāvdaļa.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Garneles nolobīt un čaulas salikt katlā. Pievienot notīrītu un četrās daļās sagrieztu burkānu un sīpolu, pārliet ar ūdeni un vārīt apm. 40 min. Nokāst, buljonu pārliet tīrā katlā.
Buljonam pievienot spinātus un garneles un vārīt kamēr garneles ir gatavas, 3-4 minūtes. Katlā ielikt nūdeles, uzlikt vāku un izslēgt uguni.

2

Pēc 5 min, kad makaroni būs jau gatavi, pievienot sojas un austeru mērci, sasmalcinātu čili piparu.

3

Zupu saliet porcijas bļodiņās. Olu pārgriezt uz pusēm un pievienot jau gatavai zupai.