Grilled salmon with couscous  and sauce, selective focus
Grilled salmon with couscous and sauce, selective focus
Zivju ēdieni
2013. gada 21. janvārī, 20:12

Grilēts lasis ar pērļaino kuskusu

Šodien kuskuss ir pamatēdiens Tunisijā, Marokā, Alžīrā, to var sastapt arī sicīliešu un turku virtuvē. Par kuskusa dzimteni uzskata Ziemeļāfriku, bet nu tas nopērkams arī mūsu platuma grādos. Gatavosim!

Pagatavošana

40 min2 porcijas
1

Kuskusu novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Papriku sagriezt uz pusēm, izgriezt sēklas un sagriezt kubiņos. Pētersīļus smalki sakapāt. Kuskusam pievienot eļļu, sagrieztu papriku, pētersīļus, citrona sulu un sāli, piparus pēc garšas.

2

Laša fileju pārkaisa ar sāli un pipariem un cep uz gril-pannas 2-3 minūtes no abām pusēm.

3

Jogurtu sajauc ar rīvētu citrona miziņu, ingveru un pievieno pēc garšas sāli un piparus.

4

Uz šķīvja liek kuskusa salātus, pa virsu liek laša fileju un pārlej ar jogurta mērci. Dekorē ar sagrieztiem lokiem.