Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivju zupa somu gaumē

Sastāvdaļas
  • 400g laša vai foreles fileja
  • 1 liels sīpols
  • 4 vidēji lieli kartupeļi
  • 400ml piens
  • 1 ēd.k. milti
  • 1/2 tējk. citronpipari
  • sāls
Somi uzskata, ka tikai viņi prot pagatavot vislabāko zivju zupu! Un tie, kas viņiem tic, speciāli brauc uz Somiju pagaršot šo īpašo zupu. Mēs uzdrošinājāmies un ņemot vērā receptes nianses - pagatavojām šo zupu Latvijā. Mūsuprāt, mums sanāca! Pamēģiniet arī jūs! :))

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu nomizot un sagriezt pusripiņās, kartupeļus nomizot un sagriezt palielos kubiņos. Katlā ieliet 1l ūdens, pievienot sāli pēc garšas un uzvārīt. Vārošā ūdenī ielikt kartupeļus un sīpolus, uzlikt vāku un vārīt 10 min.
2
Zivs fileju sagriezt lielos kubiņos un pievienot dārzeņiem katlā. Pievienot citronpiparus un vārīt 6 min. Pienu sajaukt ar miltiem un maisot ieliet zupā. Uzvārīt un noņemt no uguns.
3
Pasniedz pārkaisot ar smalki sakapātiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni