OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2012. gada 24. septembrī, 16:45

Asari mārrutku lapās

Par mārrutku dzimteni tiek uzskatīta Austrumeiropa. Līdz pat 16. gadsimtam mārrutki Eiropā tika izmantoti tikai kā ārstniecības augi, ar kuriem ārstēja pilnīgi visu. Savukārt. šodien marrutku lapas pārsvarā izmanto dārzeņu skābēšanai un marinēšanai. Taču arī gatavojot zivi, mārrutku lapas kļūst neaizvietojamas.

Pagatavošana

45 min2 porcijas
1

Mārrutku lapas noskalot un izgriezt cieto kāto. Lapas uz 1,5 min. iemērkt vārošā ūdenī. Izņemt no ūdens, notecināt caurdurī un noskalot zem auksta ūdens.

2

Zivis izķidāt, notīrīt zvīņas, izgriezt žaunas. Zivis ierīvēt ar sāli no ārpuses un no iegšpuses. Zivis no iekšpuses piepildīt ar citrona šķēlītēm un dillēm.

3

Zivi ietīt mārrutku lapās, tad folijā un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 30 min.