OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2012. gada 31. jūlijā, 06:35

Vēdzele garneļu mērcē

Vēdzele, dēvēta arī par saldūdens mencu, priecē katru makšķernieku, kam paveicies šo zivi noķert. Bet īpaši par šo zivi priecājas gardēži, kuri augstu vērtē šīs zivs gastronomiskās īpašības.

Pagatavošana

35 min2 porcijas
1

Notīrītu zivi sadala gabalos, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, apviļā miltos un cep uz pannas sakarsētā eļļā.

2

Pagatavot mērci: krējumu samaisīt ar ikriem un smalki sagrieztām garnelēm, atstājot mazliet dekorēšanai. Pievieno sāli, mārrutkus un kārtīgi samaisīt.

3

Uz siltiem šķīvjiem liek zivs gabalus un pārlej ar mērci. Dekorē ar garnelēm un svaigiem zaļumiem.

4

Klāt var pasniegt vārītus kartupeļus vai rīsus.