Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vēdzele garneļu mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 vēdzele
  • 150g attīrītas garneles
  • 100g jūras zaķa ikri
  • 200 g krējums
  • 2-3 tējk. mārrutki
  • 25g milti
  • svaigi zaļumi
  • eļļa
  • sāls un svaigi malti pipari
Vēdzele, dēvēta arī par saldūdens mencu, priecē katru makšķernieku, kam paveicies šo zivi noķert. Bet īpaši par šo zivi priecājas gardēži, kuri augstu vērtē šīs zivs gastronomiskās īpašības.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Notīrītu zivi sadala gabalos, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, apviļā miltos un cep uz pannas sakarsētā eļļā.
2
Pagatavot mērci: krējumu samaisīt ar ikriem un smalki sagrieztām garnelēm, atstājot mazliet dekorēšanai. Pievieno sāli, mārrutkus un kārtīgi samaisīt.
3
Uz siltiem šķīvjiem liek zivs gabalus un pārlej ar mērci. Dekorē ar garnelēm un svaigiem zaļumiem.
4
Klāt var pasniegt vārītus kartupeļus vai rīsus.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni