Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša krēmzupa

Sastāvdaļas
  • zupas izlase no viena laša (aste, galva, asaka)
  • 1 vidējs burkāns
  • 1 vidējs sīpols
  • 1-2 kartupeļi
  • 30ml saldā krējuma
  • lauru lapa
  • smaržīgie pipari
  • dilles ar kātiem
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Lasis ir viens no tiem pārtikas produktiem, kurš bagāts ar uztuvielām. Turklāt, laša gaļai piemīt īpaša, sātīga garša. Tāpēc lasis ir iekļauts vai katra restorāna ēdienkartē. Piedavājam restorāna cienīgu laša krēmzupas recepti, ko katrs var pagatavot mājās.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā liek zivju izlasi, pārlej ar ūdeni un ļauj uzvārīties. Noņem putas, pievieno sāli, smaržīgos piparus, lauru lapu, apsedz ar vāku un vāra minūtes 20. Nokāš. Buljonu pārliet atpakaļ katlā, bet zivi atlikt lai atdziest, vēlāk atdalīt zivi no asakām.
Buljonam peivienot nomizotus un sagrieztus palielos gabalos burkānus, kartupeļus, sīpolu, diļļu kātus (lapiņas var izmantot dekoram) un vārīt, kamēr dārzeņi mīksti. Pievienot zivi un vēl pāris minūtes pavārīt.
Zupu mazliet atdzesē un sablenderē.
Paniedz ar saldo krējumu un smalki sakapātiem zaļumiem.
2
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni