OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2012. gada 28. februārī, 19:10

Upes forele "Butterfly"

Zivs gaļa satur vairāk cilvēka organismam tik nepieciešamo mikroelementu, nekā sauszemes produktos. Zivīs ir daudz labo tauku un omega-3 taukskābes. Uztura speciālisti apgalvo, vismaz vienu vai divas reizes nedēļā savā ēdienkartē vajadzētu iekļaut zivis. Un galvenais - tās taču ir tik garšīgas !

Pagatavošana

45 min2 porcijas
1

Foreles nozvīņot, izgriezt žaunas, iegriezt gar muguru un ar šķērēm vai nazi izgriezt lielo asaku, neaiztiekot galvu un asti. Iztīrīt iekšas, izskalot. Izklāt cepešpannu ar cepamo papīru vai folliju un uzlikt zivi, atverot kā grāmatu.

2

No citrona izspiest sulu. Dilles un pētersīļus smalki sakapāt. Ķiplokus smalki sakapāt un sajaukt ar sakapātiem zaļumiem un rīvmaizi. Pievienot eļļu un 1 ēd.k. citrona sulas. Visu sajaukt.

3

Zivij pa virsu uzlikt rīvmaizes-zaļumu masu un cept iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī apmēram 15-20 min.