Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nēģi tējas želejā tradicionālie

Sastāvdaļas
  • svaigi nēģi
  • melnā tēja
  • sāls
  • eļļa pannas ieziešanai
Nēģi tējas želejā ir gadu desmitiem (vai pat simtiem) sena un tradicionāla šo apaļmutnieku pagatavošanas recepte. Ir pavāri, kuri gatavo nēģus kafijā, pievienojot daudz un dažādas garšvielas, lauru lapas, dažādus aromātiskus piparus un cep tos krasnī vai veselu stundu. Bet mūsuprāt tad nēģis zaudē savu īpašo garšu.

Pagatavošana

1
Notīra nēģus ar rupju sāli un auduma lupatiņu. Pannu vai cepamtrauku ieziež ar mazu daudzumu eļļas.Liek cepties uz pannas vai cepeškrāsnī, vai uz oglēm. Cep no abām pusēm līdz nēģi kļūst zeltaini.
2
Tad nēģus saliek katlā un pārlej ar iepriekš uzvarītu tējas stiprumu (jo stiprāka tēja, jo rūgtenāka būs nēģu garša) un pārkaisa ar sāli.
3
Liek katlu uz uguns un sautē nēģus ~ 15 minūtes (ar dakšiņu pamēģina nēģi sadalīt, ja tas izdodas, tie gatavi).
4
Ņem nēģus no katla un kārto traukā. Uzliek slogu un noliek vēsā vietā, lai saželē.
5
Pasniedz ar svaigu maizi.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni