OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2023. gada 27. septembrī, 09:20

Pikša puravos

Parasti tiek izmantota purava baltā daļa, taču arī purava zaļās lapas ir izmantojamas un pie pareizas apstrādes tās ir ļoti garšīgas. Pikšu var aizstāt ar citu baltu zivi, mencu, heku vai kādu.

Pagatavošana

100 min2 porcijas
1

Uz rīves sarīvēt citrona mizu. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo. Čili pāksti attīra no sēkliņām. Sīpolus, ķiplokus un čili smalki sakapā.

2

Uzkarsētā olīveļļā sakapātos dārzeņus apcep ~ 3 minūtes, Pievienot citrona mizu, koriandru un kurkumu. Pārkaisīt ar sāli un uz mazas uguns ik pa brīdim apmaisot visu apcept vēl ~ 4 minūtes.

3

Noņemt no uguns un atdzesēt.

4

Pikšas fileju sagriezt gabaliņos.Sagrieztos zivs gabaliņus kārtīgi ieziest ar sagatavoto dārzeņu pastu. Apsegt ar pārtikas plēvi un ievietot ledusskapī uz stundu.

5

Nomazgājiet purava lapas un sagariniet tās, lai tajā var ietīt zivs filejas gabaliņus.Kad fileja uzlikta uz purava lapas to pārkaisa ar smalki saberztu lauru lapu.Izveidot purava lapas rullīšus (sastiprinot tos ar zobu bakstāmajiem). Rullīšus apslacīt ar olīveļļu un cept cepeškrāsnī, 180grādos 20 minūtes.

6

Pasniedz karstu.