Dārzeņos cepta zivs 1
Sastāvdaļas
- 4 izķidātas zivis (dorada, forele u. tml., katra – 350 g)
- 2 prāvi fenheļi
- 1 ripiņās sagriezts puravs
- 300 g šķēlītēs sagrieztu burkānu
- 170 g šķēlītēs sagrieztu kātu seleriju
- 4–5 rupji sakapāti tomāti
- 4 saspaidītas ķiploka daiviņas
- 1 šķēlītēs sagriezts citrons
- 9 ēdk. olīveļļas
- svaigi rozmarīna un timiāna zariņi
- sāls, malti melnie pipari
Tā kā fenhelis un zivs lieliski papildina viens otru, receptē var palielināt fenheļu daudzumu un attiecīgi samazināt pārējos dārzeņus, izņemot tomātus, jo tie dod mitrumu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Fenheļus sagriez šķēlītēs vai plānās daiviņās.
2
Zivīm ieslīpi iegriez ādu (ik pa 2 cm), no ārpuses un iekšpuses ierīvē ar sāli un pipariem, katrai vēderā ieliec pa ķiploka daiviņai un mazam rozmarīna un timiāna zariņam.
3
Bļodā samaisi fenheļus, burkānus, selerijas, puravus un tomātus. Pievieno sāli, piparus un 5 ēdk. eļļas. Liec uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru.
4
Uz dārzeņiem uzliec zivis, uz zivīm – citrona šķēlītes. Apslaki ar atlikušo eļļu. Cep krāsnī 20–25 minūtes.
1 komentārs