Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Tunča mērce

Sastāvdaļas
  • 1 bundža konservēta tunča savā sulā (aptuveni 150g)
  • 3-4 anšovi filejas
  • 2 ēdk. Kaperu
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 ēdk. Maiga baltvīna etiķa
  • 2 ēdk. Citronu sulas
  • 150 ml olīveļļas
Tunča mērce ir ļoti iecienīta itālieša virtuvē, it sevišķi kombinācijā ar plānām gaļas šķēlītēm. Taču to var izmantot arī ar pastu un kā salātu mērce, jo lieliski sader ar svaigajiem salātiem.

Pagatavošana

1
Tunci rūpīgi notecini. Anšovus nosusini un sagriez mazos gabaliņos. Tunci sablendē kopā ar anšoviem, kaperiem, citronu sulu, etiķi un olu dzeltenumiem. Lej klāt eļļu un turpina blendēt līdz izveidojas viendabīga mērce.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni