Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Spageti ar sardīņu mērci

Sastāvdaļas
  • 400 g spageti
  • 250 ml sausā baltvīna
  • 130 g rukolas
  • 2 kārbas eļļā konservētu sardīņu
  • 2 sakapāti sīpoli
  • 2 plāni sagrieztas ķiploka daiviņas
  • eļļa malti
  • čili un melnie pipari
  • sāls
Ja mājās ir kaut viena kārba konservētu sardīņu eļļā, tas nozīmē iespēju vienkārši un ātri pagatavot ne vienu vien gardu ēdienu. Ja vēlies, lai ēdiens ir liesāks, sardīnes rūpīgi notecini, varbūt pat nosusini, bet bagātīgākam izmanto arī eļļu, kurā tās konservētas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Spageti liec lielā katlā ar verdošu sālsūdeni, izvāri un nokās.
2
Tikmēr lielā pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolus – caurspīdīgus, tad pievieno ķiplokus un vēl mazliet pacep, bet neapbrūnini.
3
Sardīnes notecini un ar dakšiņu saspaidi, tad liec pannā. Pārkaisi ar sāli, melnajiem un čili pipariem un pielej vīnu.
4
Pāris minūtes pavāri, ieliec spageti un samaisi.
5
Iemaisi rukolu un ļauj, lai saplok.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni