Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās. Ķiplokus notīra un smalki sakapā. Katliņa ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno brūklenes, cukuru un cep vēl 2 min. Pievieno pārējās sastāvdaļas un uz lēnas uguns tvaicē 45-60 min, līdz veidojas pabieza masa.
Asarus notīra, nogriež galvu, apviļā kukurūzas miltos, pārkaisa ar sāli un pipariem un cep pannā sviestā apm. 5-7 min no katras puses.
Kukurūzas milti dod patīkamu zeltainu krāsu un kraukšķīgu garoziņu.
Relišam sastāvdaļu daudzums ir pietiekams, lai paglabātu to ziemai. Vēl siltu relišu salikt tīrās un sausās burkās ar aizskrūvējamu vāku. Glabāt vēsā vietā.