Pikšas fileja pētersīļu kažokā
Sastāvdaļas
- pikšas fileja 2 gb. pa 200 g
- 2 ēd.k. olīveļļas
- pusglāze smalki sakapātu pētersīļu
- pusglāze rīvmaizes
- 3 ēd.k. piena
- 2 ēd.k. olīveļļas
- rīvēta citrona miziņa
- puscitrons
- 1 daiviņa ķiploka
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Nu jau kādu laiku arī Latvijā ir iespēja iegadāties kvalitatīvas un ļoti garšīgas zivju filejas no Islandes. Sākam ieteikt šī lieliskā produkta pagatavošanas veidus. Šoreiz pikšas
fileja pētersīļu kažokā. Pagatavot vienkārši un garšo lieliski !
Pagatavošana 2 porcijas
1
Nomizot un smalki sakapāt ķiploku. Ievietot to
blenderī kopā ar pētersīļiem, rīvmaizi, citrona miziņu, pienu un eļļu. Sakult līdz masa kļūst
viendabīga.
2
Pikšas fileju ierīvēt ar sāli un pipariem un
apcept uz karstas pannas olīveļļā, pa 1minūtei
no katras puses.
3
Ar lāpstiņu uzklāt sablenderēto pētersīļu masu
uz apceptās filejas, izlīdzināt un ievietot
iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz
7 minūtēm.