foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2020. gada 17. februārī, 12:30

Forele ar citrona aromātu

Forele ir viegli pagatavojama, galvenais uzmanīt un zivi nepārcept un nepadarīt pārlieku sausu. Foreles vietā vari izmantot arī laša fileju.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Uzkarsē grilu viskarstākajā režīmā. Saliec foreles filejas ar ādu uz leju uz plāts, kas ieziesta ar eļļu. Samaisi rīvmaizi, sviestu, pētersīļus, citrona miziņu un sulu un pusi no ciedru riekstiem.

2

Pārkaisi maisījumu plānā kārtā filejām, pārlaisti ar eļļu un liec zem grila uz 5 minūtēm. Pārkaisi ar atlikušajiem ciedru riekstiem un pasniedz ar citrona daiviņām un kartupeļu salātiem.