svētdiena, 28. aprīlis
Shutterstock

Lasis sojas mērcē

Sastāvdaļas
  • 4 laša filejas, katra ap 150 g
  • 6 ēdk. sojas mērces
  • 2 ēdk. sezama sēklu eļļas
  • 1 citrona sula un rīvēta miziņa
  • Īkšķa lieluma svaigas ingvera saknes gabaliņš
Lasis ir viegli pagatavojama zivs, ko galvenais ir nepārcept. Marinēts sojas mērcē ar ingveru un citronu, tas būs saldskābs un nedaudz ass. Noteikti nepievieno papildu sāli, par sāļumu šoreiz parūpēsies sojas mērce.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Marinādei sajauc sojas mērci, eļļu, citrona sulu un miziņas, pievieno nomizotu un smalki sagrieztu ingvera sakni un visu labi samaisi. Iemērc marinādē laša filejas un atstāj ievilkties uz pusstundu, reizumis apgrozot.
2
Izņem lasi no marinādes un cep uz pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā. Lasim nāks par labu, ja pannā būs nedaudz marinādes, kas cepšanas laikā reducēsies. Labākai garšai filejas ik pa brīdim apzied ar marinādi. Lūko, lai zivs nepārcepas.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni