foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2022. gada 14. februārī, 14:00

Lasis sojas mērcē

Lasis ir viegli pagatavojama zivs, ko galvenais ir nepārcept. Marinēts sojas mērcē ar ingveru un citronu, tas būs saldskābs un nedaudz ass. Noteikti nepievieno papildu sāli, par sāļumu šoreiz parūpēsies sojas mērce.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Marinādei sajauc sojas mērci, eļļu, citrona sulu un miziņas, pievieno nomizotu un smalki sagrieztu ingvera sakni un visu labi samaisi. Iemērc marinādē laša filejas un atstāj ievilkties uz pusstundu, reizumis apgrozot.

2

Izņem lasi no marinādes un cep uz pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā. Lasim nāks par labu, ja pannā būs nedaudz marinādes, kas cepšanas laikā reducēsies. Labākai garšai filejas ik pa brīdim apzied ar marinādi. Lūko, lai zivs nepārcepas.