foto: unsplash.com
Zivju ēdieni
2021. gada 5. decembrī, 12:00

Lasis vai forele brokoļos

Baltijas vai Norvēģijas lasis, kā arī forele lieliski sader ar brokoļiem, turklāt ēdiens iederas arī svētku galdā un ir tik ātri un viegli pagatavojams, ka to bez problēmām var izdarīt desmitgadīgs bērns. Tam ir Taizemes virtuves garšu notis, bet patiks arī cilvēkiem, kuri neizvēlas sarežģītus garšu salikumus un daudz dažādu garšvielu; produktu dabīgā garša ir skaidri jūtama. Laša vai foreles vietā vari izmantot arī mencu.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Laša filejas liec karstumizturīgā traukā. Kokospienu vai saldo krējumu ielej bļodā, pievieno karija pastu vai karija pulveri un rūpīgi visu sajauc. Lasi pasāli un pārlej ar kokospiena vai saldā krējuma masu.

2

Brokoļus sagriez mazākos gabalos (var izmantot arī papriku, kabaci vai ķirštomātus) un iespied starp laša filejām.

3

Liec uzkarsētā cepeškrāsnī un sautē 15–20 minūtes 200 grādos. Ideja! Lasi un brokoļus pasniedz ar vārītiem jasmīna rīsiem, taču labi garšo arī ar graudu maizi.