Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Marinēta zivs dārzeņu mērcē

Sastāvdaļas
  • 500 g heka vai mencas filejas
  • 3 vidēji burkāni
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2/3 burciņas tomātu mērces ar ķiplokiem
  • 1 ēdk. miltu
  • eļļa cepšanai
  • sāls pēc garšas
Māca padomjlaiku saimniece Inese Muižniece. Šī ir garda uzkoda, kas viesībās aizvietos salātus, bet ikdienā būs sātīgas vakariņas. Vari baudīt arī kā pamatēdienu kopā ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Fileju sagriez nelielos gabaliņos, apviļā miltos ar sāli un apcep eļļā. Kārto uz šķīvja, liekot gabaliņus cieši citu pie cita.
2
Uz vidējas rīves sarīvē burkānus, sīpolus sagriez gredzenos, sajauc un sautē eļļā uz lēnas uguns 15 minūtes. Sautēšanas laikā pievieno dažas ēdamkarotes ūdens, lai labāka konstistence.
3
Pievieno tomātu mērci un sautē uz lēnas uguns vēl 30–40 minūtes, ik pa brīdim pagaršojot. Kad burkāni kļūst mīksti un marināde iegūst labu garšu, dārzeņus noņem no uguns un tos pārklāj zivij, to pilnībā nosedzot.
4
Atstāj uz pāris stundām, lai zivs ar dārzeņiem savelkas.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni