Kūpināta laša zupa
Sastāvdaļas
- 350 g kūpināta laša
- 500 ml vistas buljona
- 500 ml piena
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 750 g kartupeļu
- Sviesta piciņa cepšanai, citrona sula un zaļumi pārkaisīšanai
Pagatavot šo laša zupu ir vieglāk par vieglu, taču tā garšos debešķīgi. Klāt var pasniegt apgrauzdētu baltmaizi ar zaļumu sviestu.
Pagatavošana
1
Katliņā sviestā apcep sīpolu līdz tas kļūst mīksts. Pievieno kubiņos sagrieztu kartupeļus un buljonu. Vāri līdz kartupeļi kļūst mīksti.
2
Pievieno gabaliņos sagrieztu lasi, zaļumus un pavāri vēl pāris minūtes. Beigās pievieno citronu sulu.