Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ar zivi pildīti citroni

Sastāvdaļas
  • 3 citroni
  • 60 g savā sulā konservēta tunča
  • 30 g mīksta sviesta
  • 1 ēdk. majonēzes
  • 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu
  • 1 tējk. kaperu
  • sāls, malti melnie pipari
Ļoti laba ideja, kā oriģināli un garšīgi izmantot zivju konservus uzkodās. Vienlīdz labi noder gan tuncis, gan saira, gan lasis. Citronus ieteicams izvēlēties ar plānu baltās mizas kārtiņu, lai nerodas pārāk rūgta garša. Saldētavā noturētus pildītos citronus var viegli sagriezt ar asu nazi, turklāt šo uzkodu var pagatavot jau iepriekš un sasaldēt priekšdienām. Visu no citroniem izspiesto sulu nevajadzēs izmantot, to var izlietot citos ēdienos.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Citronus ļoti rūpīgi nomazgā un nosusini. Nogriez augšdaļu kā vāciņu, ar spicu karoti izņem mīkstumu un ar pirkstiem iztīri plēvītes. No mīkstuma izspied sulu.
2
Tunci notecini, pēc tam ar dakšiņu saspaidi un rūpīgi samaisi ar sviestu, 2–3 tējk. citrona sulas, kaperiem, pētersīļiem. Iemaisi majonēzi, sāli un piparus.
3
Maisījumu iepildi citronos, uzliec virsū nogrieztos vāciņus.
4
Ietin pārtikas plēvē un uz 4–5 stundām ieliec ledusskapī vai uz pāris stundām – saldētavā.
5
Aukstos citronus sagriez ripiņās un uzreiz liec galdā.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni