foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2021. gada 3. jūlijā, 10:00

Laša un diļļu sacepums

Sacepumu vari sagatavot līdz trešā soļa beigām, tad atdzesēt un likt ledusskapī, līdz vēlies to cept. Šajā stadijā sacepumu vari arī sasaldēt, ja gatavojot ir lietots svaigs lasis. Vienīgā nepieciešamā piedeva šim ēdienam ir zaļie salāti.

Pagatavošana

55 min4 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190˚ grādiem. Iezied ar sviestu lielu karstumizturīgu trauku (2 l tilpuma). Nomizo un sagriez šķēlēs kartupeļus, vāri tos 5 minūtes ūdenī, kam pievienots sāls. Nokās. Sagriez lasi mazos gabalos.

2

Gatavo mērci: uzkarsē katliņā eļļu un sviestu, liec iekšā sīpolu un cep 5 minūtes, līdz tas mazliet mīksts. Iemaisi miltus un cep 1 minūti. Pielej pienu un maisot vāri, līdz mērce ir viendabīga un sabiezējusi. Vāri uz mazas uguns 1 minūti, tad noņem no uguns un iemaisi dilles, skābo krējumu, pieber sāli un piparus pēc garšas.

3

Vienu trešdaļu kartupeļu saliec karstumizturīga trauka apakšā, pārkaisi to ar pusi no laša gabaliem, uzber sāli un piparus. Liec virsū vēl trešdaļu kartupeļu, tad atlikušo lasi, atkal uzber sāli un piparus. Visbeidzot liec kārtu kartupeļu un pārlej visu ar mērci. Cep cepeškrāsnī 30-35 minūtes, līdz sacepuma virspuse zeltaina.