
Atsaldē zivi, vislabāk vakarā izņem to no saldētavas un atstāj uz nakti ledusskapī. Zirņus ieliec caurdurī izlietnē un pārlej ar karstu ūdeni, lai tos atsaldētu. Noliec malā. Ieber miltus seklā bļodā, pievieno papriku, citrona miziņu, šķipsniņu sāls un piparus. Citā seklā bļodā sakul olas. Samal maizi smalkās drupačās, saber tās uz šķīvja.
Kad zivs atsalusi, sagriez filejas gareniski, aptuveni 2 cm platos pirkstiņos. Apvārti tos miltos, iemērcē olā, nokrati lieko, tad apvārti drupačās un kārto uz paplātes. (Tas būs jādara pa porcijām.)
Uz vidējas uguns lielā, nepiedegošā pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas. Liec virsū zivju pirkstiņus un cep 2 līdz 3 minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini, kraukšķīgi un izcepušies. (Tas būs jādara pa porcijām.)
Gatavos pirkstiņus novieto uz dubulti salocītām virtuves salvetēm, lai tos nosusinātu. Ja nepieciešams, cepot nākamo porciju, pielej papildu eļļu.
Tikmēr sasmalcini zirņus, līdz tie pārvēršas jaukā, gaisīgā biezenī vai arī saspaidi tos ar dakšiņu. Ievieto bļodā, smalki sagriez un pievieno piparmētru lapas, izspied citronu sulu un pievieno savas iecienītās garšvielas.
Labi samaisi un pasniedz kopā ar kraukšķīgajiem zivju pirkstiņiem un svaigiem zaļajiem salātiem. Ja vēlies pievienot kečupu, dari to!