Atsaldējiet zivi, vislabāk vakarā izņemiet no saldētavas un atstājiet uz nakti ledusskapī. Zirņus ielieciet caurdurī izlietnē un pārlejiet ar karstu ūdeni, lai tos atsaldētu. Nolieciet malā. Ieberiet miltus seklā bļodā, pievienojiet papriku, citrona miziņu, šķipsniņu sāls un piparus. Citā seklā bļodā sakuliet olas. Samaliet maizi smalkās drupačās, saberiet tās uz šķīvja.
Kad zivs atsalusi, sagrieziet filejas gareniski, aptuveni divus centimetrus platos pirkstiņos. Apvārtiet tos miltos, iemērcējiet olā, nokratiet lieko, tad apvārtiet drupačās un kārtojiet uz paplātes. (Tas būs jādara pa porcijām.)
Uz vidējas uguns lielā, nepiedegošā pannā uzkarsējiet vienu ēdamkaroti eļļas. Lieciet virsū zivju pirkstiņus un cepiet divas līdz trīs minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini, kraukšķīgi un izcepušies. (Tas būs jādara pa porcijām.)
Gatavos pirkstiņus novietojiet uz dubultā salocītām virtuves salvetēm, lai tos nosusinātu. Ja nepieciešams, cepot nākamo porciju, pielejiet papildu eļļu.
Tikmēr sasmalciniet zirņus līdz tie pārvēršas jaukā, gaisīgā biezenī vai arī saspaidiet tos ar dakšiņu. Ievietojiet bļodā, smalki sagrieziet un pievienojiet piparmētru lapas, izspiediet citronu sulu un pievienojiet savas iecienītās garšvielas.
Labi samaisiet un pasniedziet kopā ar kraukšķīgajiem zivju pirkstiņiem un svaigiem zaļajiem salātiem. Ja vēlaties pievienot kečupu, dariet to!