Zivju ēdieni
2016. gada 16. februārī, 06:00

Ceptas salakas ar svaigu gurķu mērci

Salaka, citviet Latvijā saukta arī par stinti, šo zivtiņu pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Sākot ar zivju zupu un beidzot ar vītinātām salakām. Interesanta ir fritēto salaku recepte, kas iecienīta Kanādā, citviet izplatīti salaku sacepumi un kārtojumi, kā arī dažādos veidos ceptas salakas ar piedevām. Šodien piedāvājam vienu no šādām receptēm. Lai labi garšo!

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Zivis izķidā, nogriež galvas un noskalo zem tekoša ūdens. Vienā bļodā ieber miltus, otrā olas uzputo ar dakšu. Zivis apvārta vispirms miltos, tad olā. Pannā uzkarsē eļļu un uzcep zivis no abām pusēm līdz veidojas zeltīta garoziņa.

2

Gurķus nomazgā, pēc nepieciešamības nomizo un sagriež kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež selerijas kātus. Zaļumus sagriež pēc iespējas smalkāk. Čili piparu sagriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež mazos kubiņos. Visu samaisa ar krējumu, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

3

Zivis pasniedz ar svaigu gurķu mērci.