Zivju ēdieni
2016. gada 19. oktobrī, 06:42

Ceptas barbes ar citronu mērci

Aizvien biežāk veikalos parādās dažādas jÅ«ras veltes un zivis, par kurām kādreiz pat sapņot nevarējām. Un vienas no tādām zivÄ«m ir barbes. Tās patieŔām ir ļoti garŔīgas. Izmēģinat Å”o recepti un baudiet gardās zivis. Lai labi garÅ”o!

PagatavoŔana

30 min2 porcijas
1

Citrona mērcei sasmalcinātu Ä·iploka daiviņu, sinepes un sāli sajauc kopā, pievieno citrona sulu, etiÄ·i, eļļu, sasmalcinātus anÅ”ovus un sÄ«polus, vēlreiz sajauc un atliek malā.

2

Zaļumus un anŔovus sasmalcina.

3

CepeÅ”krāsni uzkarsē lÄ«dz 180 grādiem. Zivis izÄ·idā, pēc nepiecieÅ”amÄ«bas atzvīņo, noskalo. Ar pusi no zaļumiem piepilda zivis.

4

Karstumizturīgā formā ielej eļļu un vispirms krāsni to uzkarsē. Tad liek zivis un cep 5-6min, līdz tās kļūst zeltainas, apgriež uz otru pusi un turpina cept vēl tik pat.

5

Gatavas zivis pārkaisa ar atlikuÅ”iem zaļumiem un pārlej ar citronu mērci. Pasniedz uzreiz.