Cepts zandarts ar sīpoliem un zaļo sāli
Sastāvdaļas
- 1 zandrats (apm. 600-700g)
- 2 sīpoli
- 1/2 citrons
- 2-3 rozmarīna zariņi
- olīveļļa
- zaļā sāls
Zandarts gardēžu vidū ir ļoti iecienīta zivs, gan tāpēc ka nav īpaši asakains, gan maigās garšas dēļ. Piedāvājam vēl vienu zandarta pagatavošanas recepti. Lai labi garšo!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolus nomizot un sagriezt plānās ripiņās. Citrona pusīti sagriezt daiviņās. Sagatavot zandartu - atzvīņot, nogriezt galvu vai izgriezt žaunas, izskalot. Zandartu ierīvēt ar zaļo sāli no iekšpuses un ārpuses. Zivi piepildīt ar citronu un rozmarīna zariņiem.
2
Grilpannā ieliet mazliet eļļas un noklāt ar sīpolu ripiņām. Uzlikt pa virsu zandartu un cept uz mērenas uguns 7-10 min. no katras puses.
3
Pasniedz ar dārzeņu salātiem, vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.